Theatervoorstellingen Noord-Holland


Noord-Holland biedt natuurlijk oneindig veel mogelijkheden op het gebied van theaters en voorstellingen. Alleen al in de provinciehoofdstad Amsterdam zijn al bijna tien theaters te vinden. Het bekendste theater van het land is waarschijnlijk Carré in Amsterdam. Dit koninklijk theater ligt aan de Amstel en het gebouw bestaat al sinds 1879. Oorspronkelijk was het een circusgebouw, later kreeg het de functie van theater. Er worden de meest uiteenlopende voorstellingen gespeeld, van opera tot cabaret tot dans tot musical. Ook in de rest van Noord-Holland kunt u terecht voor een gezellig avondje theater, bekijk hieronder een aantal theatergenres.

Bekijk alle theatervoorstellingen

Cabaret

Voor vele mensen is cabaret hun favoriete genre in de theaters. Er zijn zelfs theaters die speciaal op komedie gericht zijn. Een goed voorbeeld daar van is De Kleine Komedie in Amsterdam. Dit is het oudste theater van de stad en het is dé plek voor cabaret en kleinkunst. Het is gelegen aan de Amstel en het gebouw stamt uit 1786. Tegenwoordig is dit echt de cabarettempel van Nederland, er hebben talloze cabaretiers, cabaretieres en cabaretgroepen op het podium gestaan. Wat dacht u bijvoorbeeld van Youp van ’t Hek, Theo Maassen, Hans Teeuwen, Sanna Wallis de Vries, NUHR, Brigitte Kaandorp en meer? Ook worden hier vele televisie- en dvd-registraties opgenomen. Naast De Kleine Komedie staan er ook bij de andere theaters in Noord-Holland vele cabaretvoorstellingen op de agenda. Breng bijvoorbeeld Stadsschouwburg Velsen of Theater de Beun in Heiloo eens een bezoekje voor een geslaagd avondje lachen!

Muziek

Bent u een muziekliefhebber in hart en nieren? Dat treft, in de theaters van Noord-Holland staan talloze voorstellingen op het gebied van muziek geprogrammeerd. Vrijwel elk theater heeft wel verschillende klassieke concerten op de agenda staan, uitgevoerd door een regionaal orkest of solo-artiesten uit binnen- of buitenland. Niet alleen liefhebbers van klassieke concerten kunnen in het theater terecht, ook popmuziek wordt niet vergeten. Verschillende Nederlandse artiesten en bands geven regelmatig een speciale theatertour, waarbij naast hun liedjes ook aandacht is voor een persoonlijke noot. Een echte aanrader! Onder andere in Theater de Cirkel in Heemskerk, Het Kennemertheater in Beverwijk en Schouwburg Amstelveen staan dikwijls zulke muziekvoorstellingen geprogrammeerd.