Theaters provincie Noord-Holland


Bezig met een zoektocht naar de leukste theaters van Noord-Holland? Zoek niet verder, u zit op de juiste website! Noord-Holland is de drukste provincie van het land en biedt daardoor ook een grote keuze als het op theaters aan komt. Voor een cultureel avondje uit kunt u zich geen betere provincie wensen. Alleen in Amsterdam zijn al zo’n tien theaters gevestigd. Theater Carré doet waarschijnlijk bij iedereen wel een lichtje branden. Dit koninklijke theater is gelegen aan de Amstel is heette aanvankelijk Circus Carré.

Bekijk alle theaters in Noord-Holland

Al vanaf 1879 werden hier circusvoorstellingen gegeven. Tegenwoordig doet het vooral dienst als theatergebouw, het biedt een geschikt podium voor onder meer opera, musical, cabaret en dans. Voor een heerlijk avond theater weet u waar u zijn moet! Ook de wat minder bekende theaters in Amsterdam zijn de moeite waard. Heeft u bijvoorbeeld wel eens van Theater Bellevue gehoord? U vindt dit theater aan de Leidsekade en er staat voornamelijk mime, dans, kleinkunst, cabaret en (muziek)theater geprogrammeerd. Een absolute aanrader!

Zoek theaters door heel Noord-Holland

Noord-Holland is natuurlijk meer dan alleen Amsterdam. In de provinciehoofdstad Haarlem vindt u bijvoorbeeld ook twee theaters. Theater Haarlem vindt u in de binnenstad aan het Wilsonplein. Het is gevestigd in een prachtig gebouw en er staan voorstellingen uit vrijwel elk genre op het programma. Ook de Toneelschuur vindt u het hart van Haarlem.

Bij de Toneelschuur bent u op de juiste plek voor spraakmakende, innovatieve en inspirerende voorstellingen voor een uiteenlopend publiek. De producties in dit theater zijn verrassend en divers. Ook in onder andere Amstelveen, Hoofddorp, Schagen en Wormer vindt u prachtige theaters.